Nasza oferta
Kiełbasa podwawelska GAZ
Kiełbasa średniorozdrobniona z peklowanego mięsa wieprzowego, wędzona, parzona. Mięso wieprzowe 80%, woda, sól, białko wieprzowe kolagenowe, ekstrakty przypraw, przyprawy, błonnik grochowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, glukoza, aromaty, stabilizatory: tri- I polifosforany, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu
Produkt może zawierać soję.
Kiełbasa podwawelska to tradycyjny produkt polski przygotowywany z peklowanego mięsa wieprzowego, które poddawane jest procesowi długiego wędzenia w naturalnym dymie olchowym i końcowo parzenia, co minimalizuje silny aromat wędzarniczy. Dzięki temu mięso staje się kruche, nabiera ładnego koloru, a przede wszystkim smakuje tak, jak kiełbasy znane sprzed lat.
Kiełbasa podwawelska to dość uniwersalne mięso, które wykorzystać można zarówno na śniadaniowych kanapkach z masłem i dodatkiem warzyw lub musztardy, jak i w daniach obiadowych. Jej smak świetnie wpisuje się w tradycyjne dania polskie jak bigos albo świąteczny żurek.