+48 33 817 71 94

Medaliony cielęce z borówkami

Składniki

polędwica cielęca – 40 dag
sok z cytryny 
sól 
pieprz 
mąka 
oliwa 
masło – 1 łyżka
smażone borówki – 4 kopiaste łyżki
winne jabłka – 4


Sposób przygotowania

Jabłka myjemy, nie obieramy, kroimy na 4 części, usuwamy gniazda nasienne i szypułki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie, mogą się lekko zarumienić. Mąkę łączymy z przyprawami. Polędwiczki kroimy w plastry o grubości 1 cm, rozbijamy kantem dłoni, formujemy jednakowej wielkości medaliony, oprószamy mąką z przyprawami, odstawiamy w chłodne miejsce na 10 min. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy medaliony, po 2 min z każed strony i wykładamy na rozgrzane talerze, kropimy sokiem z cytryny, obtaczamy usmażonymi jabłkami i borówkami, od razu gorące podajemy. Smacznego!

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing