+48 33 817 71 94

Krem z selera z kiełbaską

Składniki:
–  1 duży seler
–  1 duży ziemniak lub kilka mniejszych
–  1 kiełbasa Tradycyjna (Hańderek)
–  1 jabłko
–  2 cebule
–  olej rzepakowy do smażenia
–  1,5 l bulionu warzywnego
–  1 szklanka mleka
–  szczypta gałki muszkatołowej
–  sól, pieprz
–  grzanki czosnkowe
–  olej rzepakowy tłoczony na zimno
–  natka pietruszki.
 
Do garnka wlewamy odrobinę oleju rzepakowego. Rozgrzewamy garnek.
Cebulę kroimy w półplasterki i wrzucamy do garnka. Przesmażamy około 5 minut.
Seler kroimy w mniejszą kostkę i również dorzucamy do garnka. Co jakiś czas mieszając.
Ziemniaki również kroimy w kostkę, nieco większą niż seler, ponieważ ziemniaki ugotują się nieco wcześniej.
Jabłko kroimy wg uznania, ugotuje się bardzo szybko.
Przesmażone warzywa zalewamy bulionem i gotujemy około 20-30 minut. Warzywa muszą być miękkie, ponieważ zostaną zblendowane.
Zupę z miękkimi warzywami odstawiamy, dolewamy szklankę mleka i blendujemy na gładki krem.
 
Kiełbasę tradycyjną kroimy na plasterki, a każdy plasterek jeszcze na cztery części.
Kiełbasę smażymy na suchej patelni, aż zacznie chrupać.
Grzanki przygotowujemy samodzielnie krojąc czerstwy chleb w małe kawałeczki i przesmażając je na oliwie z czosnkiem lub dodajemy gotowe kupione w sklepie.
Natkę pietruszki siekamy drobno.
 
Na talerz wlewamy krem z selera, posypujemy chrupiącą kiełbasą, grzankami oraz natką pietruszki. Skrapiamy oliwą rzepakową i zajadamy.

 

 

 

 

http://www.mamakarmiaca.com.pl/2017/09/krem-z-selera-z-chrupiaca-kiebasa.html

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing