+48 33 817 71 94

Fasolka z cukinią w pomidorach

 

 

Składniki:
– 3 puszki białej fasoli
– 1 puszka czerwonej fasoli
– 300 g kiełbasy podwawelskiej (Hańderek)
– 150 g szynki spod powału (Hańderek)
– 2 małe cukinie
– 3 pomidory
– pomidory z puszki
– 3 łyżki koncentratu pomidorowego
– sól, pieprz
– łyżka oleju
– 200 ml wody.
 
Fasolę opłukać pod wodą i przełożyć do miski. Pomidory pokroić w kostkę. Szynkę i kiełbasę pokroić w kostkę.
Rozgrzać patelnię z łyżką oleju, wrzucić kiełbasę z szynką i chwilkę podsmażyć. Dodać cukinię i pomidory. Następnie dodać pomidory z puszki i 250 ml wody. Przykryć patelnię pokrywką i dusić 20 minut.
Dodać fasolę i koncentrat pomidorowy, w razie potrzeby dolać wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Można podawać z chrupiącą bagietka lub chlebem.
Smacznego!

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing