+48 33 817 71 94

Chrzanówka wielkanocna

 

 

Składniki:

–  2 l serwatki lub maślanki,
–  20 dag boczku,
–  2 laski kiełbasy bekonowej,
–  4 laski chrzanu,
–  6 jajek ugotowanych na twardo,
–  5 łyżek śmietany,
–  sól, pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Serwatkę należy wlać do garnka. Boczek pokroić w kostkę, kiełbasę i jajka w cienkie plasterki, a chrzan w drobne podłużne paseczki. Następnie do serwatki wsypujemy boczek, kiełbasę i chrzan. Wszystkie składniki gotujemy na wolnym ogniu przez około 45 minut. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone na plasterki jajka. Gotujemy wszystko przez następne 15 minut. Na koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem.

Przed podaniem zupę można przyozdobić posiekanym zielonym koperkiem.

Zupę podajemy jako samodzielne danie lub z dodatkiem chleba – najlepiej razowego.

 

 

*przepis pochodzi z www.winiary.pl

 

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing