Szynka Chłopa nadziewana pastą z zielonego groszku

Szynka Chłopa nadziewana pastą z zielonego groszku

Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

–  10-12 plastrów Szynki Chłopa (Hańderek)
–  1 puszka groszku
–  3 łyżki majonezu
–  pół pęczka szczypiorku
–  2 ząbki czosnku
–  sól, pieprz – do smaku
–  1 łyżeczka soku z cytryny
–  sałata, papryka, kwiaty ziół – do dekoracji.

 

 

Groszek odsączamy z zalewy, wkładamy razem z innymi produktami do kubka blendera i dokładnie miksujemy. Przekładamy do dekoratora cukierniczego z większym otworem.
Na plastrach szynki lekko smarujemy masę, zwijamy i nakładamy do środka porcje zielonej masy.
Układamy na półmisku, dekorujemy sałatą i papryką oraz kwiatkami ziół (polecam kwiaty hyzopu ;-).

Smacznego!

 

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com