Nasza oferta

Boczek D parzony 1/2 VAC

Produkt z peklowanego boczku wieprzowego, wędzony, parzony, z dodatkiem wody. Boczek wieprzowy b/k z/s z chrząstką 88%, woda,sól, stabilizatory: trifosforany, octany I mleczan sodu, substancja zagęszczająca: karagen, białko kolagenowe wieprzowe, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), ekstrakt drożdżowy, hydrolizat białka sojowego, substancja konserwująca: azotyn sodu

Kategoria:

Boczek parzony to wyselekcjonowane mięso wieprzowe, które najpierw zostaje poddane procesowi peklowania, następnie wędzenia w wędzarni, a końcowo parzenia. Przez długą obróbkę mięso staje się miękkie i kruche, a cienka warstwa tłuszczu wzbogaca jego aromat.

Parzony boczek to świetny wybór na kanapki albo dekoracyjnie ułożony talerz mięs na świątecznym stole. Dobrze sprawdza się on także jako dodatek do zup takich jak żurek, bigosów, pierogów, a nawet jako mięso, z którego przygotowuje się skwarki. Może to być także udany dodatek do mięsnych zapiekanek i pieczeni.