Nasza oferta
Polędwica dymiona z dymnej chaty – GAZ
Produkt z peklowanego schabu wieprzowego, wędzony, parzony. Schab wieprzowy (100g produktu wyprodukowano ze 117g schabu wieprzowego), sól, cukier, aromaty, ekstrakty przypraw, przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Bez dodatku polifosforanów. Bez dodatku glutaminianu sodu
Dymiona polędwica to całkowicie naturalny produkt, w składzie którego zabrakło miejsca dla glutaminianu sodu czy polifosforanów. 100 g gotowej polędwicy wytwarza się ze 117 g surowego schabu wieprzowego. Mięso po peklowaniu w słonej zalewie zostaje w tradycyjny sposób uwędzone i sparzone, a uniwersalna gama przypraw dodaje mu głębokiego aromatu.
Polędwica dymiona to świetny wybór na kanapki, do sałatek, przystawek i roladek. Sprawdza się ona także wkrajana do dań takich jak leczo lub zapiekanki ziemniaczane albo makaronowe.