Nasza oferta

Boczek wędzony paski GAZ

Produkt z peklowanego boczku wieprzowego, wędzony, z dodatkiem wody. Boczek wieprzowy 85%, woda, sól, stabilizatory: trifosforany, octany I mleczan sodu, substancja zagęszczająca: karagen, białko kolagenowe wieprzowe, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), ekstrakt drożdżowy, hydrolizat białka sojowego, czosnek suszony płatki 0,6%, pietruszka suszona, substancja konserwująca: azotyn sodu

Kategoria:

Tradycyjna receptura wędzenia boczku sprawia, że pod wpływem naturalnego dymu olchowego zyskuje on bordowy kolor i miękką, lekko ciągnącą strukturę. Wędzony boczek przygotowuje się z peklowanego mięsa wieprzowego wysokiej jakości, selekcjonowanego pod kątem odpowiedniej ilości tłuszczu.

Wędzony boczek w paskach to świetny dodatek kanapek czy jajecznicy. Z powodzeniem można dodawać go także do dań obiadowych, w tym między innymi gęstych zup gotowanych na tłustym mięsie, pierogów, ziemniaków i warzywnych sałatek, a nawet sosów do makaronu, jak spaghetti carbonara.