Nasza oferta
Boczek z czosnkiem pieczony VAC
Produkt z peklowanego boczku wieprzowego, wędzony, pieczony, z dodatkiem wody I suszonego czosnku w płatkach. Boczek wieprzowy (100g produktu wyprodukowano ze 100 g boczku wieprzowego), sól, cukier, białko wieprzowe, ekstrakty przypraw, aromaty, czosnek, majeranek, przyprawy, stabilizatory: tri- I polifosforany, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Pieczony boczek tworzony jest z wysokiej jakości mięsa wieprzowego, które przed włożeniem do piekarnika zostaje uwędzone. Delikatny dobór przypraw i tradycyjna receptura przygotowania sprawia, że boczek świetnie sprawdza się i na ciepło, i na zimno. W smaku boczku wyczuwalny jest lekki aromat dymu wędzarniczego oraz płatków suszonego czosnku.
Pieczony boczek bardzo często pojawia się na świątecznym stole, jako jedna z najbardziej tradycyjnych polskich potraw. Można podawać go w plastrach do kanapek, z dodatkami musztardy i warzyw, a także wkrajać do dań takich jak bigos albo mięsne zupy.