Nasza oferta

Boczek D wędzony a 1/2 VAC

Produkt z peklowanego boczku wieprzowego, wędzony, z dodatkiem wody. Boczek wieprzowy 82%, woda, sól, substancja zagęszczająca: karagen, stabilizatory: tri- I polifosforany, białko wieprzowe, izolat białka sojowego, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty (w tym aromat dymu wędzalrniczego), ekstrakt drożdżowy, hydrolizat białka sojowego, przyprawy, ekstrakty przypraw, żelatyna spożywcza wieprzowa, substancja konserwująca: azotyn sodu

Kategoria:

Wędzony boczek to wieprzowe mięso przygotowywane według tradycyjnej receptury, długo wędzone dymem z drewna olchowego. Dzięki temu procesowi boczek zyskuje intensywny bordowy kolor i ciągliwą strukturę. Wyraźny aromat dymu sprawia, że mięso wydaje się bardziej słone, a jego smak jest nieporównywalny z żadną inną wędzonką.

Wędzony boczek często podaje się na zimno do kanapek lub jako składnik dań śniadaniowych, w tym na przykład jajecznicy, albo obiadu, w formie skwarków, dodatku do gęstego wielkanocnego żurku, czy spaghetti carbonara.