Nasza oferta

Boczek D parzony paski GAZ

Produkt z peklowanego boczku wieprzowego, wędzony, parzony, z dodatkiem wody. Boczek wieprzowy b/k z/s z chrząstką 83%, woda, sól, stabilizator: trifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, białko kolagenowe wieprzowe, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), ekstrakt drożdżowy, hydrolizat białka sojowego, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca: azotyn sodu

Kategoria:

Parzony boczek to jedno z tradycyjnych polskich mięs, które często widuje się wśród świątecznych zastaw stołowych. Wyselekcjonowane fragmenty mięsa wieprzowego są peklowane, wędzone, a następnie parzone, co pozbawia je silnego aromatu wędzarniczego. Dzięki temu parzony boczek to produkt uniwersalny, nadający się zarówno na śniadaniowe kanapki, jak i świąteczny obiad.

Boczek parzony w paskach to najwyższej jakości tradycyjnie przygotowana wędzonka, która uzupełni aromat wielkanocnego żurku, świetnie skomponuje się ze smakiem sosu do makaronu, a nawet sprawdzi się jako dodatek do jajecznicy.