Nasza oferta
Boczek pieczony z cebulką GAZ
Produkt formowany z peklowanego boczku wieprzowego, z dodatkiem cebulki, pieczony. Produkt może zawierać soję, seler I gorczycę.
Bez dodatku polifosforanów. Bez dodatku glutaminianu sodu. Produkt może zawierać seler I gorczycę.
Pieczony boczek to jedno z najbardziej znanych tradycyjnych polskich dań mięsnych, które pojawia się na stołach między innymi z okazji świąt. Jest on tworzony z peklowanego mięsa wieprzowego o odpowiedniej ilości tłuszczu, który dodaje mu aromatu, wytapiając się podczas procesu długiego pieczenia. Swój niepowtarzalny smak boczek zawdzięcza dodatkowi suszonej cebulki.
Najczęściej plastry pieczonego boczku podawane są na zimno w towarzystwie świeżego pieczywa. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby podać go także do obiadu – jako grube plastry mięsa z ziemniakami, lub składnik pierogów, gęstych mięsnych zup, albo sosów.