Nasza oferta

Schab cygański VAC

Produkt z peklowanego schabu wieprzowego, wędzony, parzony, z dodatkiem wody. Schab wieprzowy 72%, woda, sól, białko sojowe, substancja zagęszczająca: karagen, stabilizatory: tri- I polifosforany, białko wieprzowe, izolat białka sojowego, błonnik grochowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty, ekstrakty przypraw, przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać seler I gorczycę.

Kategoria:

Schab cygański to produkt z mięsa wieprzowego przygotowywanego w tradycyjny sposób z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw. Mięso to najpierw jest peklowane w solonej zalewie, dzięki czemu w naturalny sposób dłużej zachowa swoją świeżość. Następnie jest ono wędzone, gdzie pod wpływem ciepłego dymu drzewnego traci nieco wody i zyskuje charakterystyczny wędzarniczy aromat. Parzenie mięsa wpływa na jego kolor i sprawia, że staje się ono bardziej kruche.

Schab cygański świetnie smakuje na zimno, podawany do kanapek, albo wkrajany do sałatek warzywnych lub makaronowych. Jego smak dobrze komponuje się również z sosami, w tym grzybowymi, albo różnego rodzaju zapiekankami.