Nasza oferta
Pasztet pieczony GAZ
Produkt wieprzowy podrobowy, pieczony. Mięso wieprzowe 90%, wątroba wieprzowa 11%, bułka tarta ( zawiera gluten), woda, sól, pieprz czarny, proszek z jaj, przyprawy, stabilizator: mono- I diglicerydy kwasów tłuszczowych, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, skrobia ziemniaczana, aromaty (zawiera gluten I soję), ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy. Produkt może zawierać seler I gorczycę.
Pieczony pasztet przygotowywany jest z najwyższej jakości wyselekcjonowanych fragmentów mięsa wieprzowego, w tym również wieprzowej wątroby. Tradycyjnie doprawiony pasztet nabiera swojej charakterystycznej konsystencji podczas długiego procesu pieczenia. Po wyjęciu z piekarnika pomieszczenie przepełnia jego wyrazisty zapach, a przemyślane opakowanie zachowuje aromat aż do czasu ponownego otwarcia.
Pieczony pasztet najczęściej podawany jest w towarzystwie świeżego pieczywa i masła, a także takich dodatków jak kiszonki albo warzywne sałatki. Dobrze sprawdzi się on również jako tradycyjne uzupełnienie deski mięs i wędlin.