Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.
Mamy świetne wieści! Nasza 𝗦𝗭𝗬𝗡𝗞𝗔 𝗣𝗜𝗘𝗖𝗭𝗢𝗡𝗔 𝗭 𝗗𝗪𝗢𝗥𝗨 otrzymała godło programu „Doceń polskie” (TOP PRODUKT). Podobne wyróżnienie otrzymał również nasz 𝗕𝗘𝗞𝗢𝗡 𝗪Ł𝗢𝗦𝗞𝗜. Loża Ekspertów programu „Doceń polskie”, którą tworzą specjaliści z branży spożywczej, przyznała schabowi maksymalne noty za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny. Za każdą z tych trzech cech można zdobyć noty w …
Wielkanoc to idealny czas na przygotowanie wyjątkowych potraw. Na stole nie powinno również zabraknąć tradycyjnych i naturalnych wędlin, przygotowywanych na bazie receptur, które są przekazywane z pokolenia na pokolenie. W tym sezonie w szerokiej ofercie marki Hańderek znajdziemy nie tylko szyneczkę wielkanocną idealną do koszyka ale również boczek czy zapiekaną biodrówkę. Nie zabraknie również szerokiego …
Zupa wigilijna to danie, od którego zaczynamy świąteczną kolację. Tradycje jednak różnią się w zależności od regionu czy nawet rodziny – dlatego w polskich domach na wigilijnej kolacji spotkać można zupę grzybową, rybną, żur, a nawet wersje zup na słodko: migdałową oraz zupę z suszu owocowego. Jednak niekwestionowanym królem Wigilii jest barszcz czerwony – najbardziej …
Członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” spotkali się już po raz 43. Podczas audytu, który odbył się w dniu 11 maja br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu ocenili 113 produktów zakwalifikowanych do certyfikacji. O przyznanie godła „Doceń polskie” ubiegało się 43 producentów żywności. Znamy już wyniki atestacji – Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. …
Mięsa od Hańderka wyróżniają się smakiem, który wiernie odwzorowuje tradycję polskiej kuchni. Wielu przywodzi on na myśl tradycyjne wyroby mięsne przygotowywane przez babcie i dziadków. Nowości w ofercie Hańderka to dwie propozycje – szynka zrazowa i szynka z piekarnika. Świetnie wpisują się one w charakter innych dostępnych produktów, zachęcając najwyższą jakością mięsa i tradycyjnym sposobem …
Różnorodność kuchni europejskiej jest naprawdę ogromna – od sytych i tłustych dań mięsnych, tłuczonych ziemniaków z warzywami i serowych zapiekanek, aż do lekkiej diety śródziemnomorskiej, uznawanej za jedną z najzdrowszych na świecie. Jakie potrawy z naszego kontynentu uznawane są za najsmaczniejsze dania mięsne? Choć to mocno subiektywna kwestia, z Włoch, Francji, Hiszpanii i Szwecji łatwo …
Placki ziemniaczane z mięsem pojawiają się wśród przepisów kuchni kresowej w różnych formach i z różnymi dodatkami. Nic dziwnego – na rozwój tej tradycji wpłynęły między innymi kuchnie białoruska czy litewska, w której ziemniaki i mięso to jedne z podstawowych składników wielu dań. Placki ziemniaczane z mięsem mielonym to pyszne, treściwe i proste w przygotowaniu …
Międzynarodowy Dzień Tosta to wyjątkowo smaczne święto. Jak najlepiej je uczcić? Dźwięcznym chrupnięciem smakowitego przysmaku, w którym pomiędzy dwiema kromkami chleba rozpływają się kuszące dodatki. Jak zrobić tosty? Z czym je jeść? Zdradzamy najlepsze przepisy na tosty i podpowiadamy, co zaserwować na śniadanie w dniu tosta! Kiedy jest dzień tosta? Międzynarodowe święto tego chrupiącego przysmaku …
Dla wszystkich, którzy lubią gotować albo chociaż popatrzeć jak inni gotują, dedykujemy na YouTube nasz kanał pod nazwą HAŃDEREK. Startujemy z prostymi, ale pysznymi potrawami naszego ambasadora Charlie-go Daigneault. Zobaczcie go w akcji, bo jego przeurocza dykcja (w końcu jest Kanadyjczykiem) oraz lekkość w opowiadaniu o tym co gotuje warte są Państwa chwili. Będzie się …
Święta to nie tylko czas rodzinnych spotkań i odpoczynku. To również ten moment, kiedy nareszcie możemy przygotować wszystkie te dania, na które normalnie nie mamy czasu. Jakie są najlepsze pomysły na uroczysty obiad oraz przekąski idealne na świąteczny stół? Oto dania, których warto skosztować. Jeśli właśnie szukasz ciekawych przepisów na bożonarodzeniowe dania obiadowe i zastanawiasz …