+48 33 817 71 94

Zapiekanka z makaronu, warzyw i szynki

Składniki:

– opakowanie makaronu rurki (500 g)

– 200 g szynki Tradycyjnej (Hańderek)

– 300 ml śmietany 18%

– 200 g sera mozzarella

– 1 brokuł

– 300 g pieczarek

– 500 g mrożonych warzyw (np. marchewka, groszek, cukinia i fasolka)

– sól, pieprz

– zioła – suszona bazylia, oregano, majeranek

– kilka pomidorków koktajlowych.

Pieczarki kroimy na kawałki, brokuł dzielimy na małe różyczki. Ser mozzarella ścieramy na tarce (możecie dać ser jaki macie), pomidorki kroimy na ćwiartki. Szynkę kroimy w kostkę.

Na patelnię wrzucamy pieczarki, dodajemy odrobinę soli i je dusimy. Następnie dodajemy odrobinę oleju i je podsmażamy na rumiano. Przekładamy je do miski. Tak samo postępujemy z szynką – lekko ją podsmażamy na tej samej patelni.

Mrożone warzywa razem z brokułem przekładamy na patelnię i dodajemy odrobinę wody, chwilkę je dusimy, aż lekko zmiękną. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami.

Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie all dente.

Warzywa przekładamy do miski, dodajemy makaron, szynkę, pieczarki i mieszamy. Próbujemy jak smakują i w razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Do śmietany dodajemy pieprz i odrobinę soli. Dodajemy do makaronu i mieszamy. Na koniec dodajemy połowę sera i mieszamy.

Makaron z warzywami przekładamy do naczynia żaroodpornego. Układamy pomidorki i posypujemy resztą sera. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.

Smacznego!
http://www.kulinarnamaniusia.pl

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing