+48 33 817 71 94

Toad In The Hole

 

Składniki:
–  olej do wysmarowania formy
–  115 g mąki
–  szczypta soli
–  1 jajko
–  300 ml mleka
–  450g kiełbasek wieprzowych

 

Przygotowanie:

Mąkę oraz sól przesiewamy do miski. Robimy na środku dołek, do którego wlewamy rozbite jajko oraz połowę mleka. Za pomocą miksera uzyskujemy jednolitą masę, do której dodajemy pozostałe mleko. Mieszamy i pozostawiamy uzyskane ciasto na 30 minut.

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 220 st. C.

Naczynie żaroodporne smarujemy niewielką ilością oleju. W naczyniu podpiekamy kiełbaski, przez około 10 minut- do lekkiego zrumienienia.

Kiełbaski szybko zalewamy ciastem. Pieczemy w piekarniku 35-45 minut.

*Przepis pochodzi z www.zdrowe-smaki.blogspot.com   

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing