+48 33 817 71 94

Rozgrzewający bigos

Składniki:
–  1 większa główka kapusty
–  300 g kiełbasa wiejska tradycyjna (Hańderek)
–  300 g kiełbasy śląskiej (Hańderek)
–  2 łyżki oleju kokosowego lub smalcu
–  1 średnia cebula
–  1 łyżeczka słodkiej papryki
–  2 łyżeczki przyprawy do bigosu i kapusty
–  2 łyżeczki suszonych pomidorów
–  ok. 2 szklanki bulionu
–  2 łyżki koncentratu pomidorowego
–  1 łyżka ketchupu
 
Przygotowanie:
Kapustę grubo poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasy w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej lekko podsmażyć cebulę dodać kiełbasy i podsmażać do momentu aż kiełbasa lekko się zrumieni uważając by nie spalić cebuli. Do kiełbasy dodać kapustę wsypać przyprawy wymieszać i podlać połową bulionu. Poddusić i gdy kapusta będzie al dente dodać koncentrat i ketchup. Jeśli będzie zbyt mało płynu dolać bulionu. Całość podsmażać pod przykryciem jeszcze około 10 minut by kapusta nabrała koloru. Zdjąć z ognia i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.

 

 

 

http://ala-piecze.blogspot.com/2017/06/bigos-z-modej-kapusty.html

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing