Rolsy z szynka i awokado.

Rolsy z szynka i awokado.

Składniki:

· 1 opakowanie placków tortilli

· szynka polska (Hańderek)

· 1 większe awokado

· 1 większa papryka czerwona

· serek śmietankowy

· pomidorki koktajlowe

· sałata strzępiasta

· wykałaczki.

1. Paprykę myjemy, kroimy w paska, awokado obieramy, też kroimy w paski. Szynkę kroimy w plasterki, sałatkę myjemy.

2. Na placek tortilli tak do połowy rozkładamy sałatkę, następnie plasterki szynki. Teraz szynkę smarujemy serkiem i na serku układamy paski papryki i pomiędzy paski awokado.

3. Tortillę zawijamy w dość ciasny rulon, kroimy 3 – 4 cm rollsy w które wbijamy wykałaczkę i na nią nabijamy umyte pomidorki koktajlowe.

Tak przygotowane rollsy możemy zapakować w pudełeczko i zabrać na piknik, a pogoda jak na razie temu bardzo sprzyja więc można skorzystać. Smacznego 🙂

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy Tortille i wrapy
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania