+48 33 817 71 94

PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Składniki:
–  gotowe ciasto francuskie
–  parówki śląskie Hańderek
–  suszone pomidory w zalewie
–  jajko
–  ser Cheddar
 

Ciasto kroimy na odpowiednie kawałki tak, aby można było nimi owinąć cała parówkę. Pomidory kroimy w paski. Smarujemy ciastko rozbełtanym jajkiem, kładziemy parówkę, wzdłuż parówki kilka pasków pomidora i cienki plaster sera. Zawijamy ciasto tak aby się skleiło. Nacinamy wierzch i smarujemy jajkiem. Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 220 C. Podajemy na ciepło i na zimno.

Smacznego!

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z www.letesknits.pl

 

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing