+48 33 817 71 94

Panierowane roladki z szynką

SKŁADNIKI:

· 1 duży filet z kurczaka

· 3-4 pieczarki

· kilka plasterków polędwicy Dymionej (HAŃDEREK)

· sól, pieprz

· zioła prowansalskie

· mąka pszenna

· bułka tarta

· olej do smażenia

· 2-3 jajka.

 

 

WYKONANIE:

1. Filet z kurczaka pokroić w grubsze plastry, rozbić tłuczkiem.

2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi.

3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć.

4. Na każdym rozbitym Filecie ułożyć plasterek szynki i po 2-3 plasterki pieczarek.

5. Zwinąć na roladki.

6. Roladki oprószyć mąką zmieszaną z bułką, roztrzepanym jajkiem, i ponownie mąką zmieszana z bułką.

7. Smażyć na oleju z każdej strony.

Podawać z ryżem lub kaszą. Smacznego!

 

 

http://www.dzisjagotuje.pl

 

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing