OSTRY PILAW - dla „prawdziwych” kobiet i mężczyzn.

OSTRY PILAW - dla „prawdziwych” kobiet i mężczyzn.

Składniki:

• 30 dag wołowiny

• 20 dag suchej kiełbasy

• 2 czerwone papryki

• 1-2 łyżeczki chili

• ½ łyżeczki kurkumy

• 30 dag ryżu

• 21 brukselek

• 2 cebule

• olej

• czosnek

• natka pietruszki

• sól

• pieprz

 

Przygotowanie:

Zacznij od przygotowania warzyw. Pokrój paprykę w kostkę, a cebulę i czosnek posiekaj. Następnie pokrój wołowinę w kostkę.

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj chili i kurkumę i zeszklij cebulę wraz z czosnkiem. Wsyp też ryż i podsmażaj go 10 minut.

Na drugiej patelni podsmaż mięso ze wszystkich stron, a następnie dodaj do ryżu razem z kiełbasą, papryką i brukselką.

Wlej 4 szklanki wrzątku i dopraw solą i pieprzem.

Danie z wołowiną powinno się teraz gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż do momentu, kiedy ryż spęcznieje.

Kiedy pilaw się ugotuje, a ryż będzie miękki należy odstawić to rozgrzewające danie kuchni wschodniej w ciepłe miejsce na 15 minut. Przed podaniem udekoruj potrawę natką pietruszki. Danie powinno być ciepłe i na osssstro.

Smacznego!

 

 

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania