+48 33 817 71 94

Krupnik z kaszą bulgur i kiełbasą.

 

–  3 pętka kiełbasy bekonowej (Hańderek)

–  1/2 szklanki kaszy bulgur

–  kilka gałązek lubczyku

–  2 marchewki

–  kawałek pora

–  kawałek selera

–  pęczek pietruszki

–  4 duże ziemniaki

–  domowa vegeta, pieprz do smaku

–  3 ziarenka ziela angielskiego

 

 

Kiełbasę kroimy w grubsze plasterki. Marchewkę, seler obieramy i kroimy w kostkę.

Pietruszkę i lubczyk myjemy. Świeży lubczyk można kupić w doniczce w marketach. Kiełbasę, marchew, por, natkę pietruszki, kilka ziarenek ziela angielskiego wkładamy do garnka i zalewamy około 2 l wody, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i chwilę gotujemy. Następnie dodajemy obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawę vegeta. Gotujemy na małym ogniu, gdy ziemniaki będą jeszcze niezbyt miękkie dodajemy kaszę bulgur, gotujemy aż kasza i ziemniaki będą miękkie. Na końcu przyprawiamy do smaku pieprzem lub solą. Można zabielić zupę mlekiem lub śmietanką 12%. Jeśli lubicie bardziej gęste zupy można dodać więcej kaszy bulgur lub ziemniaków. Wedle uznania.

Życzymy smacznego!

 

 

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z http://samaslodyczuasi.blogspot.com

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing