+48 33 817 71 94

Konfitura z czerwonej cebuli do pasztetu

SKŁADNIKI:

  • 1 duża, czerwona cebula (drobno pokrojona)
  • 2 łyżki sosu balsamicznego
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • 3- 4 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli

opcjonalnie (wg. uznania):

  • 1 zgnieciony ząbek czosnku
  • tymianek

 

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę doprawioną cukrem, solą i sosem balsamico, szklimy na niewielkim ogniu, następnie dusimy pod przykryciem do miękkości.  Ilość cukru można ustalić wg własnych preferencji.

Miękką cebulę odkrywamy i na delikatnie zwiększonym ogniu redukujemy sos przez kilka minut.

Pasztet podgrzewamy, kroimy w średniej grubości plastry i polewamy  odrobiną konfitury.

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing