+48 33 817 71 94

Kiełbasa z fasolką, kukurydzą i czarną marchewką

 

Składniki:
–  500 g kiełbasy wiejskiej tradycyjnej Hańderek
–  1 łyżka masła klarowanego
–  1 średnia cebula
–  1 średnia cebula czerwona
–  3 ząbki czosnku
–  2 czarne marchewki
–  4 łyżki kukurydzy z puszki
–  200 fasolki zielonej mrożonej
–  2 łyżki suszonych pomidorów
–  1 płaska łyżeczka ziół dalmatyńskich
–  0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
–  1 litr bulionu mięsno warzywnego
–  3 łyżki ketchupu łagodnego
–  szczypta ostrej papryki
–  sól do smaku
Zasmażka:
–  1,5 łyżki masła
–  2 płaskie łyżki mąki pszennej
 
 
Przygotowanie:
Cebule i czosnek pokroić w kostkę. Marchewki pokroić w plasterki. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie al dente i odcedzić.
Na patelni rozgrzać masło dodać cebule i lekko zrumienić. Dodać czosnek, marchewki i całość podsmażać około 4-5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodać kiełbasę i dalej podsmażać kolejne 5-8 minut. Zalać bulionem dodać suszone pomidory, ketchup i resztę przypraw. Gotować na średnim ogniu do miękkości marchewki. Gdy marchewka będzie miękka dodać fasolkę szparagową, Zasmażka:
Na patelni roztopić masło wsypać mąkę energicznie mieszać by nie powstały grudki i smażyć 2-3 minuty.
Podawać ze świeżą bagietką lub chlebem.
Smacznego.

 


Inspiracja: https://ala-piecze.blogspot.com/

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing