+48 33 817 71 94

Kanie smażone z szynką.

Składniki:
– 4 kanie
– 4 grubsze plastry szynki Białej (Hańderek)
– sól, pieprz
– 2 jajka
– 1 szklanki bułki tartej
– ser żółty – wedle uznania
– olej.
 
Przygotowanie :
 
Kanie oczyszczamy, myjemy i delikatnie osuszamy.
Oprószamy solą i pieprzem.
Na każdą kanię układamy po jednym grubszym plastrze szynki.
Jajko rozbijamy widelcem w jednej miseczce zaś w drugiej umieszczamy bułkę tartą.
Kanię złączoną z szynką zanurzamy z obu stron w jajku, a następnie w bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu posypujemy każdy kotlecik startym na tarce żółtym serem ( ilość sera wedle naszych preferencji smakowych).
Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C do momentu aż ser się roztopi.
Podajemy na ciepło.
Smacznego.

 

 

 

Kania smażona z szynką

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing