+48 33 817 71 94

Jesienne leczo z dynią piżmową

Składniki :
– 70 dag kiełbasy głogowskiej tradycyjnej (Hańderek)
– 3 średnie cebule
– 3 papryki, zielona – żółta – czerwona
– 1 dynia piżmowa
– 3 duże pomidory
– olej rzepakowy
– sól, pieprz
– majeranek.

1. Dynie kroimy na ćwiartki i ściągamy wierzchnią skórę obieraczką do ziemniaków, następnie kroimy w kostkę.
2. Paprykę, cebulę oraz pomidory kroimy w kostkę, z pomidora wycinamy zieloną twardą część.
3. W dużym rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy kolejno w odstępach czasowych: cebulę i obsmażamy na złoto, kiełbasę i smażymy kilka minut razem, następnie dokładamy paprykę i tu podlewamy już wodą. Chwilę razem dusimy, łączymy z dynią, przyprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem, a pod sam koniec gotowania dokładamy pomidory.
4. Czas smażenia i duszenia trwa ok 40 minut, wykonanie całości łącznie z krojeniem trwa przeważnie ok. 60 minut. Leczo najczęściej podajemy z pieczywem.

Smacznego!

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing