+48 33 817 71 94

JAJA W 3 KOLORACH

SKŁADNIKI:

6 jaj ugotowanych na twardo

 

Nadzienie żółte:

2 łyżki twarogu

1 łyżka startego żółtego sera 

1 łyżka jogurtu

½ małej posiekanej cebuli

½ łyżeczki curry

sól

 

Nadzienie różowe:

1 łyżka posiekanej Szynki Dymionej z Dymnej Chaty

1 łyżka czerwonej papryki

1 łyżka majonezu

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

sól, pieprz

 

Nadzienie zielone:

2 łyżki twarogu

3 łyżki miąższu awokado

1 łyżeczka soku z cytryny

sól

 

PRZYGOTOWANIE:

Jajka obrać ze skorupek, przekroić na pół, wyjąć żółtka.

Poszczególne składniki farszu utrzeć na jednolitą masę. Na połówki jajek wycisnąć szprycą rozetkę z farszu (każdy farsz przewidziany jest na 4 połówki)

Udekorować  wg uznania listkami natki pietruszki, koperku, szczypiorkiem. Podawać na liściach sałaty.  

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing