+48 33 817 71 94

Babka serowa z kiełbasą

Składniki:
–  3 jajka
–  1 szkl mleka
–  100 g kiełbasy krakowskiej suchej mini (Hańderek)
–  2 szkl mąki pszennej
–  100 ml oleju rzepakowego
–  1 płaska łyżeczka soli
–  1 łyżeczka cukru
–  1 łyżeczka proszku do pieczenia
–  130 g żółtego sera
–  100 g mozzarelli małe kulki
–  1 spora łyżka siekanej natki pietruszki
 
Przygotowanie:
Kiełbasę pokroić w kostkę a kulki mozzarelli przekroić na połówki.
Do miski wbić jajka, wlać mleko i olej, dodać mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia. Zmiksować na jednolite ciasto. Dodać starty na dużych oczkach ser i wymieszać.
Do formy z kominem wlać około 3/4 ciasta. Posypać kiełbasą, pietruszką i mozzarellą. Wylać resztę ciasta.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni z termoobiegiem i piec około 35-40 minut (do suchego patyczka).

 

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z https://ala-piecze.blogspot.com/2017/09/babka-serowa-z-kiebasa.html

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing