Żurek z wiejską kiełbasą w chlebie

Żurek z wiejską kiełbasą w chlebie

Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

Składniki:

– około 250 g kiełbasy wiejskiej tradycyjnej (Hańderek)
– około 25o g kiełbasy białej parzonej (Hańderek)
– 1/2 litra domowego zakwasu
– 2 suszone prawdziwki
– 1 nieduża cebula
– 2 ząbki czosnku
– 3 ziarna ziela angielskiego
– 1,5 l wody
– 4 jajka ugotowane na twardo
– chlebki do żurku.

Do garnka wlać wodę, wrzucić białą kiełbasę, drobno pokrojoną cebulę, grzyby i ziele angielskie. Gotować 20 minut. Dodać kiełbasę wiejską i zakwas, gotować jeszcze 10 minut. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Przed podaniem kiełbasę i jajka pokroić w plasterki. Wlać do chlebków i podawać. Smacznego!

 

 
https://gosiazwrocka.blogspot.com