Zawijane tosty dla ucznia
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

SKŁADNIKI:
– 6 kromek chleba tostowego pszennego,
– 12 plasterków karczku kruchego (Hańderek),
– 6 plasterków żółtego sera,
– 3 ogórki kiszone,
– 2 łyżki masła.

PRZYGOTOWANIE:

1. Ogórki kroimy w podłużne słupki. Na każdą kromkę chleba tostowego kładziemy po 2 plasterki wędliny, plasterku sera żółtego oraz słupki ogórka. Kromkę zwijamy w roladkę. Spinamy wykałaczkami. Wierzch roladek smarujemy miękkim masłem.

2. Zawinięte tosty układamy na blaszce. Zapiekamy około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

https://tradycyjnakuchniakasi.blogspot.com/2018/08/zawijane-tosty-z-wedlina-ogorkiem-i.html