
Panierowane roladki z szynką
Składniki
Przygotowanie
Dodatkowe wskazówki
SKŁADNIKI:
· 1 duży filet z kurczaka
· 3-4 pieczarki
· kilka plasterków polędwicy Dymionej (HAŃDEREK)
· sól, pieprz
· zioła prowansalskie
· mąka pszenna
· bułka tarta
· olej do smażenia
· 2-3 jajka.
WYKONANIE:
1. Filet z kurczaka pokroić w grubsze plastry, rozbić tłuczkiem.
2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi.
3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć.
4. Na każdym rozbitym Filecie ułożyć plasterek szynki i po 2-3 plasterki pieczarek.
5. Zwinąć na roladki.
6. Roladki oprószyć mąką zmieszaną z bułką, roztrzepanym jajkiem, i ponownie mąką zmieszana z bułką.
7. Smażyć na oleju z każdej strony.
Podawać z ryżem lub kaszą. Smacznego!
http://www.dzisjagotuje.pl