Jajka z szynkowym farszem
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

–  5 jajek
–  200g fileta wędzonego z indyka (Hańderek)
–  2 płaskie łyżki majonezu
–  2 łyżki posiekanego szczypiorku
–  sól, pieprz,
–  chilli w płatkach.

 
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, oddzielamy białka od żółtek.
W misce mieszamy ze sobą: posiekaną drobno wędlinę, majonez, żółtka, sól, pieprz i chilli.
Białka układamy na półmisku, na każde nakładamy farsz. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

 

 

Inspiracja zaczerpnięta z http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2017/01/jajka-z-farszem-szynkowym.html