Jajka z szynką zapiekane w cieście francuskim

Jajka z szynką zapiekane w cieście francuskim

Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

–  1 arkusz ciasta francuskiego
–  6 jajek
–  12 plasterków szynki Z Wędzarni (Hańderek)
–  1 papryka czerwona
–  szczypiorek
–  sól, pieprz,
–  czosnek granulowany.
 
1. Ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów. Każdy z nich zlepiamy tak by powstał “koszyczek” z wgłębieniem i podniesionymi bokami. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
2. Do każdego “koszyczka” wkładamy pokrojoną paprykę, 2 plasterki szynki oraz wbijamy po 1 jajku. Posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
3. Pieczemy w temperaturze 2200C przez około 15 minut.
Podajemy ciepłe.

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z http://szefowa-kuchni.blogspot.com