Nasza oferta

Mortadela delikatesowa

Produkt blokowy z peklowanego mięsa wieprzowego I drobiowego (z kurczaka), z dodatkiem mom-u drobiowego (z kurczaka), parzony, w osłonce niejadalnej. Mięso wieprzowe 30%, woda, mięso drobiowe (z kurczaka) 16%, mięso drobiowe (z kurczaka) oddzielone mechanicznie 14%, tłuszcz wieprzowy 10%, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe, stabilizatory: di- I trifosforany, mleczan sodu, glukoza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacze: askorbinian sodu, izoaskorbinian sodu, przyprawy I ekstrakty przypraw, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu

Kategoria:

Mortadela delikatesowa to rodzaj kiełbasy formowanej w grube bloki tworzonej z odpowiednich proporcji mięsa wieprzowego i drobiowego. Mięso poddawane jest tradycyjnej obróbce, w tym leżakowaniu w zalewie peklującej z solą i parzeniu dla uzyskania właściwego koloru i konsystencji wyrobu. Mortadela zamknięta jest w niejadalnej osłonce utrzymującej jej świeżość.

Mortadela delikatesowa to świetny wybór na kanapki, który dobrze smakuje podawany bez żadnych dodatków. Smak mięsa może także dobrze skomponować się z sałatkami albo świeżymi warzywami, dlatego mortadela to częsty dodatek dań śniadaniowych.