Nasza oferta

Z dymnej chaty – filet dymiony GAZ

Produkt z peklowanego fileta indyczego, z dodatkiem białka wieprzowego, wędzony, parzony. Filet indyczy (100g produktu wyprodukowano ze 102g fileta indyczego), sól, białko wieprzowe, cukier, aromaty, ekstrakty przypraw, przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Bez dodatku polifosforanów. Bez dodatku glutaminianu sodu.

Kategoria:

Filet z indyka to jedno z najdelikatniejszych mięs odpowiednich dla najbardziej wybrednych, w tym także dzieci. Swój kolor i konsystencję filet zawdzięcza długiemu procesowi wędzenia w naturalnym dymie. Smak to natomiast kwestia wykorzystania zestawu sprawdzonych przypraw, które pomagają uwolnić z mięsa jak najwięcej bogatego aromatu.

Filet z indyka pokrojony w cienkie plasterki można podawać na talerzu wędlin, na którym zwykle rzadko pojawia się mięso drobiowe. Indyk z powodzeniem może być także dodawany do potraw z ryżem i makaronem, zapiekanek i faszerowanych warzyw.