Nasza oferta

Boczek tradycyjny VAC

Produkt z peklowanego boczku wieprzowego, wędzony, pieczony. Boczek wieprzowy b/k z/s z chrząstką 88%, woda,sól, stabilizatory: trifosforany, octany I mleczan sodu, substancja zagęszczająca: karagen, białko kolagenowe wieprzowe, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), ekstrakt drożdżowy, hydrolizat białka sojowego, substancja konserwująca: azotyn sodu.

Kategoria:

Tradycyjny boczek to naturalny produkt przygotowywany z mięsa wieprzowego, niezawierający żadnych ulepszaczy smaku, polifosforanów, ani glutaminianu sodu. Jest on doprawiany wyłącznie naturalnymi przyprawami, które wraz z trzema procesami, jakim poddaje się mięso, mianowicie peklowaniu, wędzeniu i parzeniu, odpowiada za jego bogaty smak i aromat.

Tradycyjny pieczony boczek to nieodzowny element świątecznego stołu, czy to w formie plasterków ułożonych na talerzu mięs, czy dodatku do wielkanocnego żurku. Świetnie sprawdza się on także jako dodatek do sałatki ze świeżych warzyw lub składnik dań śniadaniowych, jak na przykład jajecznica.