+48 33 817 71 94

Grill

grill-foto

 

 

Polecany przepis:

Grillowany bratwurst po Texańsku

 

Składniki:
–  6 filiżanek jasnego piwa
–  1 łyżka kminku
–  1 łyżka nasion kolendry
–  1 łyżka nasion gorczycy
–  3 duże cebule (obrane i pokrojone)
–  2 ząbki czosnku (rozgnieciony)
–  kłącze imbiru (4-5 cm, rozgniecione w prasce)
–  1,5 kg kiełbasy
–  2 łyżki oleju rzepakowego

 

Przygotowanie:

Przygotuj grill aby był wystarczająco rozgrzany.

Wymieszaj piwo, kminek, kolendrę, gorczycę, cebulę, czosnek, imbir w dużym garnku. Następnie dodaj kiełbasę.

Umieść garnek na grillu i doprowadź prawie do wrzenia (ale aby piwo nie wykipiało). Przygrzewaj na wolnym ogniu aż kiełbasa będzie prawie ugotowana (około 3-4 minuty). Ściągnij garnek z grilla i zostaw kiełbasę w wywarze przez ok 30 minut. Przenieś kiełbasę na talerz.

Kiełbasę posmaruj olejem pokrój w 5-6 cm kawałki i grilluj, aż skórka będzie chrupiąca i na brązowo zarumieniona.

Podawaj na talerzu ze świeżą sałatką

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo

Charles Daigneault

poleca pyszne potrawy!

Charlie Daigneault przepisy

facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing