Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.
Gotowane warzywa i te jedzone na surowo w postaci surówek, świeżo wyciskane soki lub koktajle warzywno-owocowe – sposobów na zwiększenie ilości warzyw w diecie jest mnóstwo. Jednym z nich są zupy kremy – zawierają one nie tylko całą skarbnicę witamin i minerałów, ale są też pożywne, sycące i świetnie rozgrzewają w chłodne dni. Poznaj kilka …
Za co kochamy dania jednogarnkowe? Sycące, pyszne, pełne aromatycznych, rozgrzewających przypraw, a do tego proste i szybkie do przygotowania. To wszystko sprawia, że są idealnymi potrawami na jesień. Poznaj siedem przepisów na najsmaczniejsze dania jednogarnkowe. Rozgrzewające dania na jesień – aromatyczne, sycące i proste w przygotowaniu Dania jednogarnkowe robią się praktycznie same. Wystarczy pokroić wszystkie składniki i …
Mięso to jeden ze składników, które wprowadza się do diety dziecka już przy pierwszych podejściach do jej rozszerzania. Chociaż zawarte w nim składniki teoretycznie można zastąpić w diecie tymi pochodzenia roślinnego, w praktyce wcale nie jest to takie proste. Warto zwrócić uwagę choćby na fakt, że żelazo pochodzenia roślinnego jest trudniej przyswajalne dla organizmu. Jakie …
Zupy, wytrawne ciasta, czy sosy do mięsa – z grzybami można stworzyć całą masę pysznych, sycących i rozgrzewających potraw. Dania z grzybami leśnymi, nawet te, które na talerzach wręcz zachwycają zarówno aromatem, jak i nawet wyglądem, zwykle nie są trudne w przygotowaniu. Korzystając z grzybów suszonych, koniecznie należy pamiętać o przygotowaniu ich większej ilości oraz …
Tradycyjna kuchnia małopolska jest sycąca, pełna smaku i aromatu, mięs, warzyw i gęstych sosów, przez co trudno nazwać ją dietetyczną. Staropolska kuchnia małopolska wykorzystuje różne rodzaje tłuszczu, śmietany, czy innych kalorycznych dodatków, które nadają daniom pełni smaku. Jak powstawała kuchnia małopolska? Ciekawostki na ten temat odnoszą się głównie do zaboru austriackiego nazywanego Galicją. To przede …
Włoska kuchnia potwierdza tezę, że siła tkwi w prostocie. Dojrzałe pomidory, tradycyjne sery, oliwa, doskonałe makarony o fantazyjnych kształtach i świeże zioła dodające aromatu – kilka łatwo dostępnych składników łączy się w kompozycjach, którym nie da się oprzeć. Nic więc dziwnego, że włoskie jedzenie ma swoich miłośników na całym świecie. Na czym polega jego sekret? …
Kuchnia Mazowsza jest ogromnie zróżnicowana. Z jednej strony na stałe wpisały się w nią tradycyjne polskie dania regionalne pełne aromatycznych mięs czy gęstych i sycących zup. Z drugiej natomiast mazowieckie przysmaki zostały ukształtowane także przez wpływy z zewnątrz. Nie sposób się przed nimi uchronić w miastach takich jak Warszawa, gdzie ludzie zainteresowani są nie tylko …
Każdemu rodzicowi zależy, by jego dziecko prawidłowo się rozwijało i miało sprzyjające warunki do nauki. Do tego jest niezbędna odpowiednia dieta bogata w składniki odżywcze. Jak możemy zapewnić dzieciom taką dietę? Między innymi przygotowując zdrowe i pożywne lunchboxy. Zobacz nasze pomysły na pyszne i szybkie śniadania dla ucznia, które twoje dziecko z chęcią zabierze do …
Nie bez powodu za jedną z najsmaczniejszych kuchni świata uznawana jest właśnie kuchnia grecka. Najpopularniejsze potrawy kojarzone są z szerokim wyborem warzyw czy owoców morza, co ma swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości. Dania kuchni greckiej to w dużej mierze także przepisy mięsne, w tym na przykład gęste gulasze, mięso grilowane, smażone, lub zapiekane z makaronem albo …
Mięsa od Hańderka wyróżniają się smakiem, który wiernie odwzorowuje tradycję polskiej kuchni. Wielu przywodzi on na myśl tradycyjne wyroby mięsne przygotowywane przez babcie i dziadków. Nowości w ofercie Hańderka to dwie propozycje – szynka zrazowa i szynka z piekarnika. Świetnie wpisują się one w charakter innych dostępnych produktów, zachęcając najwyższą jakością mięsa i tradycyjnym sposobem …